„Loteria Fiscală” şi-a desemnat cîştigătorii

Cea de-a doua etapă a concursului „Loteria Fiscală”, desfăşurată în perioada 1 aprilie - 30 iunie, a luat sfîrșit. În cadrul acesteia au fost desemnați 175 de cîștigători, care vor ridica cîte o mie de lei, transmite MOLDPRES.

Premiile vor fi transferate pe conturile de card ale beneficiarilor în maximum zece zile după publicarea listei. Lista poate fi accesată pe https://www.sfs.md/ListaCastigatoriLoterieFisc.aspx.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), fiecare cetățean care a împlinit vîrsta de 18 ani, devine automat participant la „Loteria fiscală”. Printre condițiile concursului este deținerea unui card bancar de la orice bancă licențiată în Republica Moldova, or, participantul trebuie să achite cu cardul orice cumpărătură sau serviciu în valoare mai mare de 30 de lei.

Proiectul ”Loteria Fiscală” a fost lansat anul trecut. Fondul total de cîștiguri pentru desfășurarea loteriei fiscale se ridică la un milion de lei, iar cîștigătoare vor fi desemnate persoanele care achită cu cardul în unitățile comerciale sau unitățile de prestare a serviciilor. Concursul este organizat în patru etape de către Serviciul Fiscal de Stat, suplimentar fiind desfășurate două ediții speciale cu ocazia sărbătorilor de Paști sau a sărbătorilor de iarnă, potrivit Regulamentului privind desfășurarea concursului „Loteria Fiscală”, aprobat de Guvern în decembrie 2019.

Organizarea concursului urmărește „combaterea evaziunii fiscale prin limitarea achitărilor efectuate prin numerar”. Desfășurarea Loteriei fiscale are scopul de a contribui la sensibilizarea cetățenilor privind efectuarea achitărilor fără numerar prin utilizarea card-urilor bancare.

Sursa: NOI.md

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 18.0154
EUR 1 21.6357
RON 1 4.3919
RUB 1 0.2356

Meteo (Chișinău)

Joi, 22/04
10 °C
762.8126078447889mm
WSW, 5.14m/s