Grădina verticală-un proiect inedit la Aeroportul Chişinău

Grădinile verticale sau cum mai sunt numite – pereţi vegetali reprezintă cel mai nou concept în domeniul peisagistic din secolul 21. Acestea sunt obiectele de decor perfecte pentru amenajarea spaţiilor care se disting prin unicitate, personalitate, eleganţă şi stil.

Această idee a fost implementată cu succes la Aeroportul Chişinău. În prezent, pasagerii din sala de asteptare a zonei plecări din terminal sunt delectaţi cu aspectul estetic inedit al grădinii verticale, ceea ce creează senzaţia de natură vie. Proiectul a fost realizat de către SC “Grădini Verticale” care face parte din topul celor 3 cele mai mari  companii din România cu acelaşi domeniu de activitate, avînd proiecte în marile oraşe ale României, R. Moldova şi în curand şi în Elveţia. Compania activează intens din 2011, cu o idee preluată de la Patrick Blanc – creatorul peretilor “verzi” dar cu aplicarea unui sistem propriu elaborat. Lucrarea de la AIC reprezintă cel de-al doilea proiect ca mărime şi complexitate.

Pe acest panou viu cu suprafaţa de 38 m2, peste 25 specii şi varietăţi perene sunt inserate în grădina verticală. Aranjamentul are în total de peste 1000 de plante care redau un efect vizual deosebit. Spre deosebire de alţi producători, experţii “Grădini Verticale” garantează o rată mică de mortalitate a plantelor de doar 5%, în cazul în care Peretele Vegetal este intreţinut conform indicaţiilor oferite de către aceştia.

Grădina verticală dispune de un set complex de avantaje, printre care: dispune de sisteme individuale de irigare şi fertilizare a plantelor, purifică aerul şi reglează umiditatea atmosferică, oferă un efect psihic pozitiv,  pot fi folosite şi ca agent fono-izolator etc.

“Avia Invest”, compania administrator al aeroportului şi-a dorit implementarea unei idei absolut inovatoare, oferind un punct de atracţie spectaculos pe durata timpului de aşteptare. S-a vrut ca sala de aşteptare a terminalului să ia o infăţişare nouă cu elemente atît plăcute ca aspect cît şi să contribuie nemijlocit la crearea unei ambianţe relaxante pentru pasageri.

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 16.5952
EUR 1 19.6172
RON 1 4.0556
RUB 1 0.2257

Meteo (Chișinău)

Lun, 10/08
31 °C
761.3124847221836mm
NNW, 4.1m/s