Dezvoltarea personală și proiectarea carierei

Ministerul Educației al Republicii Moldova, în colaborare cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA)  a organizat vineri, 17 februarie, 2017 un Atelier de lucru pentru monitorizarea implementării Modulului „Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” în cadrul disciplinei școlare Educația civică.

Scopul acestui modul este eficientizarea procesului de formare și dezvoltare la elevi a competenței de proiectare a carierei. În acest scop echipa CEDA a elaborat Curriculum la modulul „Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” și materiale pentru profesori, elevi și diriginți. Modulul revizuit este obligatoriu și se predă din luna ianuarie 2017 în toate instituțiile de învățământ secundar general și profesional tehnic secundar.

La atelier au participat responsabilii de procesul educațional la Educația Civică din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, reprezentanți ai Ministerului Educației, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și ai finanțatorilor – Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) etc.

Modificările în cadrul disciplinei Educație Civică sunt rezultatul efortului comun al  CEDA, Ministerului Educaţiei, ANOFM și au fost realizate  în cadrul proiectului Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră (REVOCC) cu sprijinul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare. Proiectul se implementează în perioada 1 decembrie 2014 – 30  noiembrie 2017.

Proiectul REVOCC contribuie la crearea unei imagini mai bune a învățământului secundar profesional din Moldova prin actualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general şi profesional tehnic secundar.

Pentu mai multe detalii:

Dina BOȚAN, responsabil de comunicare, CEDA

Tel. 068144556

e-mail- [email protected]

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 18.5436
EUR 1 20.0354
RON 1 4.1489
RUB 1 0.2405

Meteo (Chișinău)

Lun, 06/04
10.45 °C
776.3137159482364mm
S, 2.1m/s