Caravana de Crăciun 2015

    Pe parcursul a 19 ani, în perioada sărbătorilor de iarnă se desfăşoară acţiunea de caritate Caravana de Crăciun”. Ea aduce în dar căldură sufletească, voie bună şi o frumoasă poveste de Crăciun cu concursuri şi cadouri. Beneficiarii acţiunii sînt copiii  care provin din categorii social vulnerabile - copiii-orfani, copii din şcolile-internat şi cei aflaţi în situaţii de criză din cele mai îndepărtate localităţi ale Republicii Moldova.

    Acţiunea este organizată de către Fundaţia pentru Copii “Clipa Siderală” începînd cu anul 1997 şi se bucură de sprijinul tradiţional al principalului său partener - BC “Moldova Agroindbank” SA. Scopul Caravanei este atenţionarea societăţii faţă de problema  copiilor defavorizaţi şi oferirea ajutorului copiilor din familiile social vulnerabile si celor din şcolile-internat.

    Şi în acest an, cu suportul MAIB, Caravana va vizita cca 3200 copii din cele 21 de puncte de destinaţie: 8 şcoli de tip internat, o şcoala profesionala, unpenitenciar şi 11 şcoli săteşti. Caravana porneşte zilnic intre 10-19 decembrie din Piaţa Marii Adunări  Naţionale, ora 9.00. Oricine se poate alătura la acestă acţiune caritabilă, inclusiv întreprinderi, organizaţii, oameni simpli. Participanţii vor avea posibilitatea unică de a oferi personal copiilor cadouri, fără intermediari, din mînă în mînă.

    Pentru prima dată, acţiunea de caritate „Caravana de Crăciun” a fost organizata în anul 1997 de către FCC "Clipa Siderală" - fundaţie de caritate care este deţinătorul exclusiv al drepturilor intelectuale asupră mărcii „Caravana de Crăciun”, marca fiind îregistrată la Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a RM (AGEPI) pe data de 14 mai 2002 cu numarul 9509. Prin urmare, denumirea «Caravana de Crăciun» nu poate fi utilizată de către structurile politice, comerciale sau de altă natură, fără permisiunea comitetului organizatoric.

    Începând cu anul 2002, partenerii Caravanei sunt Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport mun.Chişinău şi Direcţia Poliţiei Rutiere a Ministerului Afacerilor Interne din RM În acţiune sînt antrenate şcoli şi licee din Chişinău.

    Pentru copii vor  fi  organizate spectacole teatralizate, concerte,  cadouri dulci. În formă de joc copiii împreună vor  fi  antrenaţi în diferite activităţi distractive care au  si un  mare rol educativ – de a oferi unora să preţuiască ceea ce au, iar altora  - să înveţe ceva nou şi să ştie spre ce să tindă. Direcţia Poliţiei Rutiere a Ministerului Afacerilor Interne asigură însoţirea pe teritoriul Republicii şi oferă ajutorul necesar în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile; promovează regulile de siguranţă  ale circulaţiei rutiere.

     Pentru informaţii suplimentare:

Теl.: (022) 430-430

Tel./Fax: (022) 433-000                                                                              

     [email protected]

     https://www.facebook.com/ClipaSiderala

     https://www.facebook.com/CaravanadeCraciun

 

Partener General: Moldova Angroindbank

Partener:

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport mun. Chişinău

Inspectoratul National de Patrulare  a Ministerului Afacerilor Interne din RM

Transport, organizarea concursurilor

FCC Clipa Siderala

Cadouri dulci:

„Sandriliona” (cîte o îngheţată la fiecare copil)

„Coca-Cola” (cîteun pachet de suc la fiecare copil)

Rechizite:

“STANDELEV” SRL

Metal:

“METALICA”

Suport tehnic:

“MATRIX”

Liceele  mun.Chisinau :

Liceul de Limbi  Moderne şi Management

N. Iorga

Colegiu de Transporturi

C.Negruzzi

LTPS nr.2

Ştefan cel Mare

 Olimp

 A.Russo

V.Alecsandri

Sibirschi

Ghertlea

Levitchi

Fulga

Alistar

E.Alistar

L.Rebreanu

Traian

Liceul Teatral

Pro Succes

V.Lupu

A.Puşkin

A. Cehov

I.Creangă

D.Cantemir

T.Maiorescu

Zadnipru

Svetoci

Budesti

Suport informational: MoldData”, Allfun

Posturi TV:

TVC 21 , TV 7, N4, Euro TV, TVM1,

Jurnal TV, RU TV

Posturi radio:

Radio Moldova, Autoradio, PoliDisc,

Hit FM, Radio Alla, Radio Stil

Ziare: КП в Молдове

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 17.4980
EUR 1 19.5425
RON 1 4.0349
RUB 1 0.2549

Meteo (Chișinău)

Mie, 03/06
17 °C
754.5619306704598mm
WSW, 2.1m/s